ID1
€1.465,00
Cursusinhoud
Deze basiscursus is bedoeld voor iedereen die zich de grondbeginselen van het verifiëren en controleren van identiteiten en documenten eigen wil maken.
In deze introductie worden de karakteristieken van beveiligde (identiteits-) documenten behandeld en gaat de cursist zelf aan de slag met het controleren van deze (identiteits-) documenten. Aan de orde komen niet alleen de verschillende druktechieken die worden gebruikt tijdens de productie van beveiligd drukwerk maar wordt ook dieper ingegaan op verschillende beveiligingselementen en materialen. Naast technisch onderzoek wordt ook het begrip identiteit en identiteitsfraude behandeld. De cursus wordt afgesloten door middel van een praktische opdracht waarin de cursist wordt geëvalueerd over de opgedane kennis met betrekking tot de basisbeveiligingen van documenten.
Cursusprijs
€ 1.465,- per cursist
Dagindeling
De volgende onderwerpen komen tijdens deze 3-daagse training aan bod:
- Kenmerken en beveiligingen in substraat
- Kleur en inkt
- Druktechnieken hoogdruk, vlakdruk, diepdruk en zeefdruk
- Personaliseertechnieken
- Geïntegreerde beveiligingen
- Oefenen met bankbiljetten en paspoorten, opbouw documentonderzoek
- Eindtoets
Dag 1
Dagdeel 1 Kenmerken en beveiligingen in substraat
Dagdeel 2 Kleur en inkt
Dag 2
Dagdeel 1 Druktechnieken hoogdruk, vlakdruk, diepdruk en zeefdruk
Dagdeel 2 Personaliseertechnieken
Dag 3
Dagdeel 1 Geïntegreerde beveiligingen
Dagdeel 2 Oefenen met bankbiljetten en paspoorten, opbouw documentonderzoek
Eindtoets
Veelgestelde vragen
Wat zijn de toelatingseisen?
MBO werk- en denkniveau.
Dien ik zelf leermiddelen aan te schaffen?
IDcentre draagt zorg voor de benodigde leermiddelen.
Ontvang ik een certificaat?
Na afronding van de cursus ontvangt de cursist, bij voldoende resultaat, het bijbehorende certificaat.
Moet ik de cursus vooraf betalen?
Nee, het cursusbedrag wordt na afloop in rekening gebracht. Betaling in termijnen behoort ook tot de mogelijkheden, we verzoeken u hiervoor contact op te nemen met IDcentre.
Zijn er subsidiemogelijkheden?
Er zijn mogelijkheden voor aftrek studiekosten. Voor de voorwaarden verwijzen we u hiervoor naar de website van de belastingdienst.
Hoeveel lesmomenten mag ik missen?
Bij elke cursus dienen alle cursusdagen afgerond te worden. Indien u een les niet kunt volgen, neem dan contact op met IDcentre. Ook bij de opleidingen geldt het advies geen enkele les te missen, mocht dit onverhoopt het geval zijn dan graag contact opnemen met IDcentre zodat naar een passende oplossing gezocht kan worden.
Hoeveel zelfstudie uren zijn er?
Deze cursus heeft geen zelfstudie uren.
Cursusinhoud
Deze basiscursus is bedoeld voor iedereen die zich de grondbeginselen van het verifiëren en controleren van identiteiten en documenten eigen wil maken. In deze introductie worden de karakteristieken van beveiligde (identiteits-) documenten behandeld en gaat de cursist zelf aan de slag met het controleren van deze (identiteits-) documenten. Aan de orde komen niet alleen de verschillende druktechieken die worden gebruikt tijdens de productie van beveiligd drukwerk maar wordt ook dieper ingegaan op verschillende beveiligingselementen en materialen. Naast technisch onderzoek wordt ook het begrip identiteit en identiteitsfraude behandeld. De cursus wordt afgesloten door middel van een praktische opdracht waarin de cursist wordt geëvalueerd over de opgedane kennis met betrekking tot de basisbeveiligingen van documenten.
Dag 1
Basiskennis
De eerste dag start u met het kort opfrissen van uw basiskennis (o.a. benamingen). Daarna krijgt u specifieke informatie over printers die u moet gebruiken. U zoomt in op beeldopbouw, raster, kleur en conversie: onderwerpen die bepalend zijn voor de beeldvorming van digitale output. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de materie.
Dag 2
Printtechnieken
Op dag 2 staan de typica van de verschillende printtechnieken centraal. Ook krijgt u uitgebreide toelichting op de werking van de printers. Als cursist gaat u uitvoerig aan de slag met de aanwezige onderzoeksapparatuur. Die gebruikt u bijvoorbeeld om de karakteristieken van enkele praktijkvoorbeelden te onderzoeken en te onderscheiden. Uiteraard maakt u ook gebruik van verschillende mogelijkheden voor digitale output, zoals: inkjet, laserprint, dye- sublimation, thermal mass, digitale offset, gerelateerde digitale output zoals MLI/CLI en imageperf/TLI.
Dag 3
Herkenning digitale output
Tijdens de laatste cursusdag besteedt u veel aandacht aan de herkenning van digitale output. Daarnaast verdiept u zich in de onderdelen: beeldopbouw, rasters en structuren, techniekspecifieke artefacten.
Cursusprijs
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.